Кокосовото масло – универсално решение за дома и здравето на твоето семейство

Публикувано от Красиво Ми Е на

Първите вносители на качествено студено пресовано кокосово масло, което да ухае прекрасно на нежен кокос са Бурел Органикс. След тях има и още няколко, които се научиха, че Шри Ланка е мястото на най-добрите кокоси и едни от най-качествените масла в света. Но за мен Бурел си остават номер едно. Субективно е, но дългогодишният ми опит в областта е доказал, че другите просто не струват. (Това не е платена реклама!)

Как се ползва?

Първо, като ароматерапевт мога да кажа, че това масло е абсолютно невероятно за тялото и косата. Разбира се, трябва да се има предвид, че запушва порите и не бива да се нанася на лицето. Всяка кожа е различна и много трудно бихте могли да определите точно какви са нейните нужди, но е добре да се застраховате срещу излишни ядове. Кокосовото масло се разтапя при температура над 25°C и става почти прозрачно на цвят. Когато му е по-студено, е снежно бяло и малко по-трудно се изважда от буркана. Добре е да знаете, че както всички масла, трябва да го пазите от влага и пряка слънчева топлина. Дори малка капка вода по лъжицата може да го развали. Лесно може да установите, че маслото ви е заминало, като усетите силния аромат на гранясало, в някои случаи има и видим мухъл. Затова, ако решите да си направите скраб за тяло с кристална захар и кокосово масло, е добре да не я държите в банята, да не говорим за бъркане с мокра ръка.

Какви са ползите за човешкото тяло от приема на студено пресовано кокосово масло:

  • Температурата му на димене е по-висока и мазнината остава стабилна при печене;
  • Kокосовото масло е еднo от малкото с високо съдържание на MCT
    (средноверижни мастни киселини). Te ce изпycĸaт пacивнo oт cтoмaшнo-чpeвния тpaĸт в пopтaлнaтa вeнoзнa cиcтeмa бeз нyждa oт пpeoбpaзyвaнe. MCT са лесни зa xpaнocмилaнe, мeтaбoлизиpaт бъpзo и нe изиcĸвaт eнepгия, зa ycвoявaнe, oпoлзoтвopявaнe или cĸлaдиpaне;
  • Има силно антибакреално свойство и е изключително подходящо в борба с вътрешните инфекции;
  • Подпомага имунитета и метаболизма.

Как можем лесно да увеличим приема на кокосово масло?

Ако обичате кафе сутрин, просто прибавете към него малка лъжичка кокосово масло. То ще се разтопи и ще придаде нежно-сладък кокосов аромат. Аз го прибавям към шейка си всяка сутрин, особено през зимата. За жени, на които все им е студено е почти задължително увеличаването на полезните мазнини през студените месеци. Наблюдавала съм доста положителни промени след приемане на малко кокос всеки ден. Като любител сладкар бих могла да ви препоръчам изцяло да замените кравето масло в сладкишите с кокосово. Сладкишите стават безкрайно вкусни, аромата е прелестен и е възможност да накарате злоядите хора покрай вас да ядат по-здравословно.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *